Συνταγη

Μια πολυ απλη συνταγη ειναι η εξεις: 4 κουπες τσαγιου αλευρι (συνηθως σκληρο, αλλα οτι και να βαλετε θα γινει)

4 κουταλιες του γλυκου αλατι
2 κουπες τσαγιου νερο (μπορει να χρειαστει λιγοτερο, ισως περισσοτερο, εξαρταται απο το αλευρι)
Αυτη ειναι η βασικη/παραδοσιακη συνταγη. Στο διαδυκτιο θα βρειτε και αλλες συνταγες οι οποιες χρησιμοποιουν και αλλα υλικα οπως ζαχαρη, ξηρους καρπους κτλ. Αυτο ναι μεν καλυτερευει πολυ την γευση, αλλα μειωνει δραστικα την αντοχη τους στο χρονο. Συνεπως αν προσθεσετε επιπλεον υλικα, δεν θα διατηρηθουν τοσο οσο με την απλη συνταγη. Δειτε εδω αλλες συνταγες

Δευκαλίωνας

Η γαλετα ειναι ενα ειδος αποξηραμενου ψωμιου, το οποιο ειναι πολυ σκληρο αλλα εχει το πλεονεκτημα οτι συντηρειτε για πολυ μεγαλο διαστημα. Οσοι εχουν υπηρετησει θα την εχουν δει, αν οχι φαει. Χρησιμοποιειτε κατα κορον σε ολα τα στρατιωτικα σωματα, παγκοσμιως. Αν φυλαχτει σε καταλληλο μερος μπορει να κρατησει και δεκαετιες ολοκληρες, μαλιστα στις ΗΠΑ εχουν σε μουσειο, γαλετα απο τον εμφυλιο πολεμο τους. Ειτε θελετε να την εχετε ως φαγωσιμο για εκτακτη αναγκη, ειτε σαν μεσο φυλαξης για αλευρι η γαλετα ειναι πολυ χρησιμη.

View original post 352 more words

Advertisements

About greekteacher

school teacher
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s